Про армію:

“У мене таке враження, що сьогодні Україна воює на два фронти. Перший – це війна з РФ, а другий – боротьба з корупцією в Укроборонпромі. Не важливо скільки бігбордів повісив Порошенко зі словами, що він створив професійну армію, поки кожна копійка виділених державних і міжнародних коштів не будуть витрачені на неї, доки ми будемо мати проблеми”.

Про плани на вибори:

“Наша команда Громадського руху “Рідна країна” буде брати участь в парламентських та президентських виборах. Щодо можливої співпраці з іншими політичними силами, то хочу зазначити, що мій досвід показує – сьогодні потрібно об’єднуватись не проти когось, а заради України”.

Про політичну відповідальність:

“Я поніс політичну відповідальність за співпрацю з Порошенком вже через 6 місяців, одразу після призначення носія “російського світу” Ложкіна на пост глави АП. Не зважаючи на підписаний документ про підтримку українських цінностей, Порошенко його відмовився виконувати. Сьогодні я вважаю, що я поніс персональну політичну відповідальність перед українським народом за те, що не зміг змусити Порошенка виконувати обіцянки, оскільки сиджу в цій студії перед вами без посади і без мандату. Зараз наша команда розробила стратегію, яка не дозволить повторення ситуації, оскільки відповідно до неї, кандидат в президенти повинен спочатку представити свою чітку стратегію і, що дуже важливо, команду, яку він з собою приведе на ключові в країні посади”.

Про медійні технології на виборах:

Я абсолютно переконаний, що сьогодні важливо займатися системними речами. Зараз наша команда “Рідної країни” активно їздить по регіонах України і пропагує український світ через наші фільми “7 чудес” та просвітницькі проекти. Що я бачу? Вся країна завішана бігбордами. Я порахував, тисяч 5 є бігбордів, де Президент виступає за українську мову. Якби він за гроші, які він на них витратив, видав повний український словник чи всі твори Лесі Українки, була б зовсім інша розмова. В Україні зупинилося видавництво фундаментальних творів, якби він відродив видавнирчу справу, тоді б я повірив в те, що він вболіває за українську мову. Якщо Аграрна партія розвішала тисячу бордів, то краще б вона за ці гроші ФАПи в селах відремонтувала. Тимошенко розвішала борди, де вона говорить про науку і освіту, то краще б вона в сільські школи інтернет провела. Я є противником цієї шоузації передвиборчої кампанії. Ми ж не фотошопи вибираємо чи хто гарніший. Ми обираємо стратегію, програму для України та команду.

 

Про фінансування передвиборчої кампанії:

Фінансування нашої політичної сили буде відбуватися за рахунок людей, які нас підтримують. Наша команда не є партією Ахмєтова, як деякі радикальні сили, чи Коломойського, чи Пінчука. Це все легко перевірити. Якщо Томенка немає на на Інтері – у нього немає зв’язків з Фірташем чи Льовочкіним, якщо не показують на каналі “Україна” – він не має  зв’язків з Ахмєтовим.

Я противник змагання телевізійної реклами і викидання фантастичних коштів на кампанію. Я противник великої кількості зовнішньої реклами і переконаний, що ми зможемо провести ощадливу кампанію. Краще наша команда буде робити невеликі важливі справи для України, ніж витрачати гроші на вітер. Для прикладу наведу історію з першим народним музеєм Шевченка “Тарасова світлиця”. Сьогодні ми там повністю перекрили дах очеретом, зараз вона як нова. Гроші ми зібрали з бізнесменів середнього класу, жодної копійки грошей не витратили. В Переяславі ми плануємо встановити пам’ятний знак Шевченку, на якому він змальовує Вознесенський собор, теж без копійки бюджетних коштів. 40 фільмів про “7 чудес України” теж створені без бюджетних коштів. Є ще в країні люди, які вірять в те, що Україну потрібно любити не лише до глибини душі, а й до глибини власної кишені”.