Про пафосну й цинічну заяву Путіна про те, що “ми провели референдум в Криму…” сказано багато і здебільшого із жанру політичної публіцистики. От і Порошенко назвав ці слова “переконливим доказом незаконної анексії Криму”. А наші дії у такому випадку: “об`єднати зусилля для того, щоб повернути Україну”, – сказав Президент України.

Я ж переконаний, що заява Президента Росії Володимира Путіна є не чим іншим як ПУБЛІЧНОЮ ЗАЯВОЮ ПРО ВЧИНЕННЯ РОСІЄЮ ТА ЇЇ ПРЕЗИДЕНТОМ МІЖНАРОДНОГО ЗЛОЧИНУ.
Адже у відповідності до міжнародного кримінального права ознаками злочину є:
– суспільна небезпека або небезпека для світового правопорядку;
– протиправність;
– винність;
– невідворотність відповідальності.

Отож, після публічного зізнання президентом Росії Путіним у вчиненні міжнародного злочину, Україна мусить невідкладно готувати відповідний позов до міжнародного суду в Гаазі!

Для інформації
Не вдаючись у правові деталі хочу лише наголосити на неконституційності та незаконності референдуму з питань зміни території на території Криму в принципі. 

Тобто, якби навіть Росія на чолі з Путіним не втручалася у військовий, фінансовий та інформаційний спосіб у організацію та проведення референдуму, він був би АПРІОРІ НЕЗАКОННИМ. ( у відповідності до статті 138 до відання Автономної Республіки Крим належало проведення виключно місцевих референдумів. 

Натомість, стаття 73 передбачає, що ВИКЛЮЧНО ВСЕУКРАЇНСЬКИМ РЕФЕРЕНДУМОМ ВИРІШУЮТЬСЯ ПИТАННЯ ПРО ЗМІНУ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ…)

У справі повернення наших територій вже досить ура-патріотичних заяв і публіцистичного стьобу –
ПОТРІБНІ ДІЇ!

Блог Миколи Томенка