Нині багато розмов про можливість ініціативи влади в контексті підготовки та проведення дочасних парламентських виборів влітку або одночасно з президентськими.

Попри, певну фантастичність цієї версії (нагадаю, що в минулому році провладна спільнота оцінювала ідею дочасних парламентських як сценарій Путіна) вона має право на існування.

Оглянемо рейтинги популярності “Порошенка&К” і побачимо, що без НАДЗУСИЛЬ 2 термін Президентства для нього виглядає малоймовірним.

Отож, монополізація адмінресурсу через мажоритарних депутатів по всій країні виглядає цілком реалістичною ідеєю. А як відомо, такі вибори оголошуються за 60 днів і дадуть можливість владі пояснити не можливість ухвалення нового виборчого закону про відкриті партійні списки і зберегти бажану мажоритарку.

На тлі цього виглядає дивним, що багато опозиціонерів теж вимагають дочасних парламентських виборів?! Сьогодні, щоб не грати в сценарій Банкової, необхідно домогтися нового виборчого закону, нового складу ЦВК, узаконення імпічменту, скасування недоторканності …

І готуватися до Президентських виборів, бо вони, а не парламентські ВИЗНАЧАЛЬНІ ДЛЯ УКРАЇНИ!

Блог Миколи Томенка