Організаторами конкурсу виступили Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна” та Українська асоціація працівників бібліотек для дітей. Безперечно, конкурс посприяв формуванню у дітей основ безпеки дорожнього руху, культури поведінки на вулиці заради збереження їх здоров’я і життя. А ще конкурс надав дітям можливість реалізувати свої творчі здібності.

Діти віком від 7 до 12 років – читачі публічних бібліотек Хмельниччини активно долучилися до Всеукраїнського конкурсу малюнку “Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!”. На розгляд обласного журі надійшло 305 творчих робіт, створених власноруч учасниками із відображенням тематики – правил безпечної поведінки дітей на дорогах.

Переможцями конкурсу на Всеукраїнському рівні стали Хоменко Ульяна з смт.Антоніни Красилівського району, Богач Олег з м.Кам’янця-Подільського та Малець Максим з м.Городок. Вони отримали дипломи, флайтери, книги та солодощі від Хмельницького обласного відділення Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”, які вручили Г.Й.Фурманчук та О.М.Федорчук.



Подія залишила гарні враження як у дітей, так і їх батьків, які були присутні на нагородженні. Вони познайомилися з виставкою малюнків, які були надіслані на конкурс та здійснили захоплюючі подорожі у кімнаті казок Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка.