У Рівненській обласній бібліотеці для дітей нагородили переможців конкурсу дитячого малюнка «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах». На подію прийшла представниця патрульної поліції Рівного Іванна Бояківська – з подарунками.

Наприкінці 2017 року маленькі читачі надсилали малюнки до обласних бібліотек на конкурс «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах». У конкурсі взяли участь діти віком від семи до дванадцяти років.

Україна посідає 10 місце у світі за рівнем смертності на дорогах, а серед країн Європи — перше. За статистикою, в Україні у дорожньо-транспортних пригодах гине одна дитина на добу. Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом з Національною бібліотекою України для дітей провели конкурс дитячого малюнку, щоб діти по всій Україні нагадали один одному і своїм батькам, як правильно поводитися на дорогах.

Нагородження переможців на Рівненщині відбулося 18 січня 2018 року в обласній бібліотеці для дітей, у Рівному, пр. Миру, 16 – тут знаходиться відділ обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Імена переможниць: 11-річна Юля Калюжна(на головному фото, в центрі), учениця 5 класу школи с. Майків Гощанського району – 1-ше місце, 10-річна Іра Бевшко, учениця 4-Б класу школи №11 Рівного – 2-ге місце, 7-річна Поліна Кулініч, учениця 2-А класу школи №4 Костополя – 3-тє місце.

 

 

Нагородження 7-річної Поліни Кулініч, 3 місце

 

Дівчатка отримали грамоти та світловідбивачі «Рідна країна». За допомогою світловідбивачів, які чіпляють на верхній одяг, сумки та дитячі візочки, пішоходи стають помітними для водіїв, коли надворі вже темно. У різних країнах світловідбивачі використовують більше 40 років. Це знижує ризик наїзду автомобіля на пішохода у темну пору на 85%. Такі світловідбивачі передали 45-ом маленьким учасникам конкурсу малюнків.

Наталія Назарук

Нагородили призерів директор Рівненської обласної бібліотеки для дітей Наталія Назарук та представник обласного осередку Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Гладунов. А також поліціянтка Управління патрульної поліції Рівного Іванна Бояківська, яка прийшла провести з малятами «Патрульний уїк-енд».

Іванна Бояківська

Іванна розповіла дітям про те, як правильно та безпечно вести себе на дорозі. Але малечу цікавило інше: «Чи є у Вас відпустка?», «А де Ваша зброя?», «Хто виробляє зброю, яку Ви використовуєте?», «Чи вдавалося порушникам втекти від Вас?». Від історій з переслідуванням діти були в захваті!

 

«Патрульний уїк-енд» проводить Рівненська обласна бібліотека для дітей. Восени 2017 року бібліотека перемогла у конкурсі «ПОЛіС: Поліція і Спільнота», який проходив у 14 містах України. Мета проекту – познайомити ближче громадян і поліціянтів, розповісти більше про реформу Національної поліції.

Фото з події: