Україна посіла 64-те місце за рівнем життя серед 128 країн світу за результатами глобального дослідження Індекс соціального розвитку, розробленого американською неурядовою організацією Social Progress Imperative, набравши 68,35 балів.

Індекс соціального прогресу (The Social Progress Index) — комбінований показник міжнародного дослідницького проекту The Social Progress Imperative, який вимірює досягнення країн світу з точки зору їхнього соціального розвитку.

Цього року Україна увійшла до групи країн з розвитком вище середнього.

Social Progress Index

Погіршення спостерігається в показниках “особиста безпека” і “толерантність”. Найнижчі показники – “толерантність” (40,52) і “якість навколишнього середовища” (50,37).

Незначне поліпшення порівняно з минулим роком відбулося в показниках “доступ до інформації та комунікацій”, “свобода вибору і свобода”, “доступ до вищої освіти”.

Лідером світового рейтингу стала Данія, на другому місці – Фінляндія, третє і четверте з рівною кількістю балів розділили Ісландія і Норвегія.

Social Progress Index

До топ-10 рейтингу також увійшли Швейцарія, Канада, Нідерланди, Швеція, Австралія і Нова Зеландія.

У рейтингу Україна межує з такими країнами, як Таїланд, Домініканська республіка, Білорусь і ПАР.

Серед країн, що межують з Україною, найвище місце – у Словаччині (30-та позиція). Польща – на 32-му, Угорщина – на 37-му місці. Румунія зайняла 44-ту сходинку, Росія – 67-му, Молдова – на 71-мму місці.