Екс-міністр фінансів України Наталія Яресько, очевидно, і не починала процедури виходу із громадянства США, працюючи в Україні.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив Микола Томенко, політик, громадський діяч, коментуючи інформацію щодо припинення Михайлові Саакашвілі українського громадянства.

Гість програми припустив, що екс-міністр фінансів України Наталія Яресько і не позбувалася громадянства США.

«Її зараз американський уряд послав бути міністром фінансів Пуерто-Рико. Звичайно, вона не може стати міністром, якщо вона не громадянка США. Вона, на моє глибоке переконання, порушила статтю 9, тобто вона обманула, ну, напевно, Президента, нас із вами, що вона виходить або вийшла з громадянства, або почала процедуру виходу із громадянства. Вона не починала, очевидно, цієї процедури. Вона тут відпрацювала, як каже мій сусід, пару копійок заробила, і поїхала Пуерто-Рико рятувати», – зауважив Микола Томенко.

Гість програми припустив, що більшість топ-чиновників-іноземців і не виходили з громадянства Франції, Литви, Грузії тощо.

Микола Томенко також згадав, як свого часу Марію Гайдар, що була заступницею голови Одеської ОДА, запитували про війну на Донбасі, проте вона нічого не знала.

«До речі, вона унікальна людина. Можливо, вона знає щось таке, що ми з вами не знаємо. Вона була не тільки заступницею Саакашвілі, а й зараз є радницею Порошенка. Таких кадрів у нас в Україні нема, знайти позаштатного радника, який знає, що на сході відбувається…», – зіронізував Микола Томенко.

Гість програми наголосив, що питання щодо надання громадянства слід врегулювати з політичної точки зору, а також інформаційної, звернувшись до посадовців з вимогою надати інформацію про вихід із громадянства інших країн.