Маршрут хресної ходи пролягав через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Володимирську, Михайлівську площу, по вул. Трьохсвятительській і завершиться молебнем біля пам’ятника Святому князю Володимиру.

«Рідна країна» не злякалась поганої погоди, навпаки, я вважаю, що цей дощ Благодатний для України. Ми безперечно підтримуємо нашу українську церкву, адже в незалежній країні церква теж має бути незалежною,» – повідомив голова київського осередку партії Олександр Федоренко.

Ця дата відзначається в Україні з 2008 року щорічно. Разом з тим цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі. Християнізація Русі означала входження її до світової християнської спільноти, віднайдення нею свого місця в співдружності християнських держав.

 

Голова київської обласної партійної організації Євген Суслов зазначив, що знаковим став момент, що саме після молебеня у Володимирському соборі вірян зустріло яскраве сонце: «Я вважаю, що Україна зараз переживає не легкий час – час смути. Але ми працюємо щодня для того, щоб для України  найближчим часом засвітило благодатне сонце».