Дані статистики свідчать, що смертність в Україні суттєво перевищує народжуваність. А кількість населення катастрофічно зменшується. Про це повідомляє телеканал 24.

Згідно з останніми даними Держстату, за чотири місяці 2017 року (січень-квітень) в країні народилося на 85 тисяч осіб менше, ніж померло.

Зокрема, за чотири місяці 2017 року народилося 116 тисяч 907 немовлят, а померло 202 тисячі 294 особи. Крім того, за цей період померло 878 дітей у віці до року.

Коментуючи дані Держстату про причини такої загрозливої ситуації, лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко зазначив:

Про ситуацію в системі не фінансування низки програм охорони здоров`я мовчу. Окрім того, останні роки не фінансується програма “Питна вода”, суттєво скорочено програми фізичного виховання і спорту, бо так зване передавання фінансування на місця призвело до закриття багатьох закладів. “Ліберали” при владі з маніакальним бажанням все децентралізувати й допомогти західному бізнесу ЗНИЩИЛИ екологічний і санітарний контроль. Україна стає країною сміття, бо бізнес-корпорації не хочуть сплачувати еко-податок, а піднімати тарифи на сміття для людей нині нереально й аморально. Навіть в елементарних речах і влада, і громада не поспішає виконувати елементарні приписи чинних Законів цивілізованого життя. Так, мій Закон про заборону розпивання спиртних напоїв, у тому числі пива, у громадських місцях ніхто не збирається виконувати.

Слід наголосити, що позитивний показник приросту населення зберігається тільки в Києві. Кількість новонароджених у столиці на 580 осіб перевищила кількість померлих. Серед лідерів по спаду населення – густонаселені області південного сходу України. Найгірша ситуація у Дніпропетровській області – за чотири місяці 2017 року негативна різниця між померлими і народженими становила 9018 осіб. Далі ідуть Харківська (–7281) та Донецька області (–6990).

Смертність в Україні суттєво перевищує народжуваність
Смертність в Україні суттєво перевищує народжуваність

Загалом, якщо аналізувати динаміку, то кожних 5 років, починаючи з 1995 року, населення нашої країни скорочувалось приблизно на 2 мільйони осіб.