Вчора у парламенті відбулися НАДЦІКАВІ події.

Спочатку прем’єр В. Гройсман зранку попросив депутатів невідкладно, тобто не читаючи, і одним голосуванням «за основу і в цілому» погодити розподіл 26 млрд бюджетних гривень, бо інакше «народ буде без зарплат і без субсидій в зимовий період».

Скажу чесно: такого нахабства і цинізму по відношенню до депутатів не було ні при одному із попередніх «злочинних урядів»! В результаті Верховна Рада проголосувала зміни до бюджету ЛИШЕ ЗА ОСНОВУ і відправила Гройсмана далі шукати голоси.

Хто ж не підтримав Гройсмана і вирішив поставити на місце нахабу?

Виявилося, що окрім «Народного фронту», радикалів Ляшка і «Відродження» , які вже давно є союзниками «найкращого прем’єр-міністра», вчора додалася «Батьківщина» і депутати від Коломойського!

А от головна коаліційна фракція Порошенка здивувала: із 140 лише 67 депутатів «за», 5 – «проти», 15 – «утрималося», 33 не голосували, а 20 — відсутні. Тобто, більше половини президентської фракції НЕ ПІДТРИМАЛИ Гройсмана!

Головні вчорашні опоненти уряду Гройсмана – «любі друзі» Порошенка: утрималися — Герасимов і Луценко, не голосували — Кононенко, Березенко, Гринів… Южаніна взагалі — проти.

Чому? Бо нині йде непримиренна боротьба між Гройсманом і «любими друзями» Порошенка, але не за народ і територіальну цілісність держави, а за гроші і посади. На кону — податкова, аграрна і земельна, геологічна і лісова галузі, ну і, звичайно, бюджетні ресурси, зокрема, в 26 млрд грн!

Тож чекаємо на цікаве продовження!

P.S. Не вчить досвід Януковича, ой не вчить…

Блог Миколи Томенка