Спільна команда  Київського осередку політичної партії “Громадський рух Миколи Томенка”Рідна країна”, громадської організації “Муніципальна ліга Києва”  та Національної бібліотеки України для дітей взяла участь у благодійному проекті «Пробіг під каштанами-2017». Для голови партійного осередку Олександра Федоренка та активу громадської організації участь у благодійному пробігу, який зазвичай  проходить на День Києва, вже є  традиційною. П’ять кілометрів дистанції команда 5-й рік поспіль долає заради допомоги дітям з вродженими вадами серця: на кошти, зібрані під час пробігу організатори купують необхідне медичне обладнання та матеріали для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

“Ми постійно займаємося реалізацією благодійних проектів, і вважаємо за честь  кожного року брати участь у Пробігу. Для нашої команди це не тільки спосіб передати кошти хворим дітям, але й прояв активної життєвої позиції та патріотизму. Переконаний , що більшість учасників сьогоднішнього пробігу , солідарні зі мною”,- вважає Олександр Федоренко.

“Пробіг під каштанами” – масова спортивно-благодійна акція в Україні, яка проходить вже 25 рік поспіль.

До 1999 року кошти, зібрані в рамках Пробігу, спрямовувались на придбання медпрепаратів, витратних матеріалів та обладнання для дитячої спеціалізованої лікарні “ОХМАТДИТ”.

З 2000 року учасники акції допомагають Центру дитячої кардіології і кардіохірургії Мінздоров’я.

За словами організаторів, за ці роки клініці було передано обладнання і витратні матеріали на загальну суму більше 2 мільйонів 150 тисяч гривень.