Член вищої ради партії Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Поживанов та голова Одеської обласної партійної організації Микола Коновський спільно з федерацією греків України з просвітницьким візитом відвідали Донеччину. В маршрут громадських діячів увійшли Маріуполь, Урзуф та Сартана.

Михайло Поживанов передав міським та шкільним бібліотекам власні наукові напрацювання, просвітницькі проекти фонду «Рідна країна» та презентував перший український переклад метавізантійської поеми Віцендзоса Корнароса “Еротокрит”. Представив поему автор перекладу відомий поет Василь Степаненко. Всього до закладів освіти було передано більше 80 наборів книг.

«Сьогодні наш Громадський рух «Рідна країна» взяв на себе відповідальність нести українське в усі куточки України. Зважаючи на те, з яким натхненням та теплом нас приймали в усіх без винятку містах, можна зробити висновок, що такі зустрічі дуже важливі, оскільки не вистачає промоції саме українських літературних, культурних та наукових напрацювань, які безперечно варті уваги широкого загалу», – підсумував Михайло Поживанов.