В рамках підготовки до 200-річчя з дня народження визначного історика, етнографа і громадського діяча Миколи Костомарова 13 квітня в чистий четвер в селі Дідівці Чернігівської області Київська міська організація “Рідної країни” прийняла участь у впорядкуванні садиби та висадила на території Музею 15 дубів.

В підтримці молодих дерев приймали участь учні дідвської загальноосвітньої школи на чолі з її директором Крамаренко Людмилою Євгеніївною.

В свою чергу голова Київської міської організації “Рідної країни” Олександр Федоренко на святкуванні 200-річчя з дня народження Миколи Костомарова зазначив, що висаджена місяць тому  алея дубів на території комплексу стане прикладом для наступних поколінь у збереженні власної  історії та сприятиме добрій традиції українців створювати довкола історично-значимих й рідних місць затишок, і додав:

“Всі висаджені 15 саджанців наразі прийнялися. Чернігівська земля гостинно прийняла дерева, тому можна зробити висновок, що туристи та гості Музею-садиби Миколи Костомарова будуть прийняті з відкритим серцем.”