«Сьогодні виникла просто дика ситуація, коли ні місцева влада, ні уряд нічого не роблять, щоб розвʼязати проблему із кількамісячною заборгованістю з виплати заробітної плати працівникам «Черкасиобленерго», – так лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко відреагував на сьогоднішній черговий протест черкащан, коли більше сотні працівників обленерго зібрались на черкаській дамбі на акцію протесту.

Він сказав, що підтримує подібні протести людей, оскільки в їхній ситуації усі переговорні методи себе вже вичерпали.

«На фоні того, що владці розповідають про те, що за останні роки ними зроблено більше, ніж за всю історію державотворення, ця ситуація видається кричуще цинічною. Особливо, зважаючи на те, що премʼєр-міністр та його колеги-урядовці не раз говорили, що вони будуть штрафувати роботодавців, які не платять мінімальної зарплати у 3200 грн. А в Черкасах на цьому підприємстві вже 4 місяці не виплачують працівникам жодної копійки, і влада жодним чином на це не реагує!», – зауважив М. Томенко.

Тому, на його переконання, урядовці мусять або змусити власників обленерго негайно вирішити цю ситуацію, або у разі, якщо ті не спроможні цього зробити, необхідно розглянути питання про повернення «Черкасиобленерго» у державну власність .