Рішення господарського суду столиці, яке зобов’язує Київраду скасувати заборону на продаж алкоголю вночі, було прийнято в інтересах торгових мереж

Таку думку Politeka висловив керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Гадаю, подібне рішення було винесено, в першу чергу, в інтересах великих супермаркетів, які торгують спиртними напоями. Якщо говорити в цілому, то рішення вірне. Але з іншого боку ми розуміємо, що міська влада прийняла це рішення для звичайного піару, а не для боротьби з вживанням алкогольних напоїв», – зазначив він.

Також Федоренко уточнив, що місцеві депутати були зобов’язані застосувати всі можливі важелі тиску, щоб відстояти дане рішення.

«Питання має регулюватися на рівні закону, а не на рівні КМДА. До того ж, депутатам слід було б «включитися» в цей судовий розгляд і застосовувати всі важелі, щоб відстояти дане рішення. А то виходить так, що прийняли рішення, попіарились, а потім зацікавлені люди подали в суд, і Київський міськрада програла», – підкреслив він.

У той же час, за словами Федоренко, якщо у даній справі не буде подано позов до апеляційного суду, можна сміливо говорити про змову і навіть підкуп.

«Думаю, що вони будуть її подавати. Якщо цього не станеться, можна вважати це змовою між зацікавленими особами та КМДА. Якщо говорити прямо, їх могли «зацікавити» за допомогою хабара або якихось інших преференцій», – сказав він.

Нагадаємо, господарський суд Києва зобов’язав столичну міську раду скасувати рішення, згідно з яким заборонявся продаж алкоголю з 23:00 до 10:00. Так, на думку суду, прийняте Київрадою рішення від 22 вересня 2016 року порушує закон про захист економічної конкуренції.