Лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко розповів в ефірі PolitekaNews як створити уряд, який буде працювати в інтересах України, а не партій чи олігархів.

«Пора в Україні створити уряд «Національного порятунку» без піару. Я поясню як його створити: сформувати склад уряду з відомих та авторитетних людей, які величезну кількість разів розповідали що і як потрібно робити, щоб врятувати країну. Перед призначенням урядовців необхідно внести зміни до Закону «Про Кабінет Міністрів України», які передбачатимуть,  що члени Уряду не матимуть права балотуватись на дочасних та наступних парламентських та президентських виборах виборах. Таким чином ми знімаємо політичні амбіції і вберігаємо себе від партійно-політичного піару урядовців. Це унеможливить те, що хтось з міністрів у відповідальний момент просто піде у відставку «на знак протесту» і почне готуватись до позачергових чи чергових виборів.

До складу такого Уряду варто було б залучити тих політиків, що найактивніше публічно презентують свої знання та вміння. Для прикладу: Петро Порошенко може займатись міжнародною політикою в якості міністра закордонних справ. Юлія Тимошенко зможе врятувати  національну енергетику і встановити справедливі тарифи, Гройсман завершить реформу  децентралізації, а Смішко очолить Службу безпеки…

Отож, головна суть такого підходу полягає в необхідності сформувати професійний уряд без партійного піару, популізму та олігархічного лобізму».

Томенко переконаний, що справжні політики-патріоти здатні пожертвувати власними амбіціями заради майбутнього України.