Одна із ключових обіцянок нового Президента України Володимира Зеленського – це “народний характер” діяльності влади, де “всі громадяни країни – президенти”.
І от маємо низку нових президентів.
Спочатку Богдан вів себе як фактичний президент країни, щоправда публічно не демонстрував свій реальний статус. Навіть Зеленський, після звільнення керівника Офісу, назвав його другою людиною в державі.
Нинішній керівник Офісу Єрмак пішов далі – він публічно й неконституційно виконує обов`язки президента:
проводить наради з посадовцями в Офісі, дає вказівки урядовцям, керівникам ОДА, вітає Президента США.. і радісно про все це повідомляє на сайті Президента.
От і Голова ВР Разумков вважає себе майже Президентом.
Між іншим, ВР, з цим майже президентом, вже кілька тижнів поспіль відверто посилає формального Президента Зеленського з його ініціативами про Конституційний Суд і Всеукраїнський референдум, бо його законопроекти парламент так і не почав розглядати.
А нині вже докерувалися до мишей, точніше до радників.
Радник голови Офісу Президента Єрмака Подоляк похвалився, що викликає Міністрів перед ефірами на телебаченні, а далі більше, звільняє керівника служби інформаційної політики Офісу: “Курдінович 16 листопада написав заяву про звільнення. Я її підписав!” Уявляєте рівень народності влади – радник звільняє керівників підрозділів Офісу Президента?
Одним словом, Конституцію не читав, Законів не знаю..а керувати ДЕРЖАВОЮ готовий?!
А тепер до конструктивного:
за нинішніх коронавірусних обставин дочасні вибори поки що передчасні.
Натомість, формування нового Уряду національного порятунку із професійних, доброчесних і патріотичних людей, вважаю вкрай актуальним і потрібним.
Бо Україна в стані охлократії і анархії, далі катастрофа і розвал…
Детальніше про план антикризових дій згодом..
Блог Миколи Томенка