«КИЇВ – МІСТО ДЛЯ КИЯН»

Передвиборча програма політичної партії Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна»

Команда Громадського руху «Рідна країна» вважає своїми пріоритетами:

Київ – цемісто для киян, а не забудовників, можновладців та олігархів.

Київ і його бюджет – це гроші, які працюють в інтересах громади, а не бізнесу друзів міського голови та Офісу Президента.

Київ – місто, де в пріоритеті будівництво метро, транспортних розв’язок, паркінгів, шкіл і садочків, а не селфі-мостів та фонтанів.

Київ – це місто спорту, здоров’я й безпечного довкілля, а не транспортного хаосу та торгово-розважальних центрів.

Київ – це українське місто, а не місто «російського світу».

Київ – це європейське місто, де якість життя людини – основне мірило ефективності влади.

Київ – місто, де влада щодня створює нові робочі місця, а не телеграм-канали та ЗМІ для власного піару.

Київ – це місто культури, освіти й науки, а не місто для секс-туризму.

5 КРОКІВ КОМАНДИ «РІДНОЇ КРАЇНИ»

Для реалізації цих пріоритетів ми пропонуємо перші 5 кроків.

1КРОК

Проведення системного аудиту діяльності влади щонайменше за останні 10 років із залученням не лише урядових структур, а й правоохоронних органів. Такий аудит буде ефективним лише за умови створення спеціальної слідчої комісії у Верховній Раді, яка б здійснювала контроль за його проведенням.

2 КРОК

Визначення стратегії розвитку столиці із залученням, в першу чергу, киян, найкращих українських фахівців та експертів.

3 КРОК

Затвердження Генерального плану розвитку міста в інтересах киян, а не забудовників.

4 КРОК

На підставі нового Генплану четвертим кроком має стати зонування територій із мораторієм на забудову в історичній частині міста.

5 КРОК

Визначення нового детального плану забудови, який забезпечуватиме європейські стандарти якості життя включно з дотриманням висотності, зручним доступом до шкіл, садочків та лікарень, наявністю транспортних розв’язок й автостоянок. Такий план забудови має бути затверджений на місцевому референдумі та не переглядатись без згоди громади.

Після визначення стратегії розвитку та чітких правил для всіх суб’єктів господарювання, особливо забудовників, жоден міський голова чи міська рада без рішення громади не зможуть його змінити. Це єдина гарантія і запорука того, що ні один міський голова не зможе діяти в інтересах фінансово-політичної групи чи клану, які спонсорували його виборчу кампанію.

КИЯНАМ – ДОБРОЧЕСНУ ВЛАДУ

Ми вважаємо, що київську владу повинні формувати справжні патріоти Києва, які визначаються за справами, а не за пропискою. Це означає, що вони мають:

жити в Києві, а не в «царських селах» поблизу нього. Тоді вони розумітимуть щоденні проблеми киян – від якості ЖКП до громадського транспорту;

їхні діти й онуки повинні навчатися в Києві. Тоді вони будуть розуміти реальний стан освіти в місті;

їхні родини мають лікуватися в Києві. Тоді вони знатимуть, які реформи потрібні охороні здоров’я столиці;

вони мають відвідувати та популяризувати заклади культури й спорту Києва, щоб дізнаватися, якої підтримки потребують музеї, бібліотеки, театри та спортивна інфраструктура;

зобов’язані сплачувати податки в Києві, а не закордоном чи в офшорах, бо справжній «корінний» киянин той, хто наповнює його бюджет.

Ми знаємо, як зробити Київ містом, яким пишатимемось ми та наші нащадки, і як сформувати владу, яка працюватиме в інтересах кожного киянина.

Для реалізації цих цілей команда Громадського руху «Рідна країна» розробила спільно з експертами та науковцями «Програму дій для Києва – 2025», яка передбачає перелік завдань, конкретні механізми та заходи для їх втілення.

Наше завдання – забрати місто у «смотрящих», забудовників, олігархів та повернути Київ киянам.