Щороку комунальні підприємства Києва завдають збитків бюджету столиці на мільярди гривень. Саме вони сьогодні стали ключовими фігурантами корупційних схем та відмивання коштів для столичної влади, їх сьогодні налічують 222, а на керівних посадах призначають друзів Кличка та його спонсорів.

У 2018 році комунальні підприємства завдали збитків на суму більше мільярда гривень. У 2019 році вона зросла до 1,5 млн грн.

Після аварії з витоком газу, київська влада в один голос кричала, що КИЇВГАЗ – це приватна компанія і до аварії влада не причетна. Та це не відповідає дійсності.

Контрольний пакет у цьому акціонерному товаристві належить Київській територіальній громаді, а не лише кіпрським чи іншим іноземним прокладкам, а її очільник Віталій Кличко делегував на керівництво Андрія Вінграновського – чоловіка депутатки від ОПЗЖ Льовочкіної – сестри давнього соратника Кличка й правої руки Януковича Льовочкіна! А Ви й досі вважаєте, що Києвом керують патріоти-майданівці з партії Удар, яку Кличко знову очолює?

Наша команда Громадського руху «Рідна країна» домагатиметься, щоб історія з передачею нинішньою владою комунальних підприємств родичам олігархів та соратникам Януковича стала предметом аудиту та розслідування правоохоронцями. Окрім того, комунальні підприємства потребують суттєвого скорочення та створення дієвих наглядових рад замість нинішніх «смотрящих» від влади.

Микола Томенко,
Лідер партії Громадський рух “Рідна країна”