“Гірше ніж мос..льські воші, можуть бути тільки українські гниди”.

Симон Петлюра

Тут днями міський голова Харкова Геннадій Адольфович Кернес переконливо обґрунтував відому Путінську брехню про законність проведення референдуму в Криму.

І це подвійна біда, коли високопосадовці України поширюють пропагандистські штампи Путінської Росії і водночас не знають Конституції України.

Нагадаю, що стаття 73 Конституції України чітко визначає

“Виключно всеукраїнським референдумом вирішується питання зміни території України”.

А стаття 138 відносить до відання АР Криму організацію та проведення лише місцевих референдумів.

Окрім того, є відповідне рішення Конституційного Суду України від 14 березня 2014 року про визнання такою, що не відповідає Конституції України (є неконституційною), Постанови ВР Криму “Про проведення загальнокримського референдуму” від 6 березня 2014 року.

Також і Конституція Криму передбачала пріоритет Конституції та Законів України на її території.

Зокрема, вже стаття 1 цього документу передбачає, що Автономна Республіка Крим є невід`ємною складовою частиною України і в межах повноважень, визначених Конституцією України, вирішує питання, віднесені до її відання.

Отож, цікаво чи буде бодай якась реакція посадових осіб України на поширення путінської брехні міським головою Харкова?

П.С. Щоправда і тодішня влада України була вкрай імпотентною до процесів, які відбувалися в Криму. Нагадаю, що я офіційно у сесійній залі звернувся до керівників парламенту щодо необхідності початку процедури розпуску ВР Криму ще 4 лютого 2014 року, а Олександр Турчинов офіційно звернувся до КС України щодо неконституційних дій ВР Криму лише 7 березня 2014.

Блог Миколи Томенка