Впродовж останніх кількох років “комунальні катастрофи” трапляються в столиці все частіше. Масштабну аварію на Шота Руставелі, прорив інженерних мереж біля ТРЦ Ocean Plaza, в результаті якого десятки киян отримали опіки, доповнило чергове затоплення – цього разу під воду пішли не тільки десятки вулиць, а і ТРЦ, нещодавно добудований прямісінько над станцією метро “Героїв Дніпра”. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

“Перший гучний випадок масштабного затоплення, що стали вже новими реаліями київського життя, стався ще в серпні 2018 року, коли у місті йшли сильні дощі. Тоді Кличко розповідав, що винна виключно негода, колектори пройшли перевірку і в нормальному стані, лівньовки вони почистили – та місто й далі продовжує затоплювати, навіть під час звичайних, неаномальних злив. Так само, як Кличко звинувачував у всьому попередників, які роками не ремонтували дороги і не дбали про зливостоки, а він разом із новими дорогами робить тепер все необхідне. Але ми бачимо, що нещодавно повністю оновлена Пушкінська так само затоплена, як і інші”, – відзначає голова київської міської партійної організації “Рідна країна” Олександр Федоренко.

Злива в Києві - фото з Фейсбук
Злива в Києві – фото з Фейсбук

За словами політика, результати пустих обіцянок можуть вплинути на результати місцевих виборів.

“Насправді, з цією проблемою ніхто не бореться, а замість реальних справ ми бачимо лише гучні заяви. А це затоплення Кличко вкотре спише на те, що і в Європі таке трапляється, але все це до наступного дощу. Міська влада вже настільки не вважає за потрібне нести перед людьми відповідальність за свої обіцянки і слова, що вони вже навіть і не звертають уваги. А на фоні карантину – це, взагалі, дрібниці. Проте, результат такої зневаги до виборців, корупційних скандалів, невиконання своїх обіцянок ми побачимо на виборах. Так само і те, наскільки кияни почали критично ставитися до різних кандидатів в мери і як оцінять діяльність Кличка, відповідно до того, що він зробив на посаді мера, а не його колишні спортивні досягнення”, – підкреслює Олександр Федоренко.