У суботу, 11 квітня через пожежі в Чорнобильській зоні в багатьох районах Києва рівень забруднення повітря перевищує норму, яка становить від 0 до 50.

Про це повідомив портал “Хвиля“, посилаючись на дані Telegram-бота “Якість Повітря у Києві”.

Перевищення норми забруднення повітря спостерігається в Соцмістечку (96), Мінському масиві (70), на Троєщині (92), в Дарницькому (76) і Голосіївському (78) районах.

Очільник київської міської партійної організації Громадського руху “Рідна країна” Олександр Федоренко зазначив, що такого забруднення можна було уникнути.

“Кожного року поблизу столиці горять торф`яники, кожного року весною несвідомі громадяни спалюють гілки та сухостій і ми маємо, відповідно, пожежі та як наслідок забруднене повітря. Це питання потрібно було вирішити ще минулого року, коли столиця буквально потопала від смогу. Тоді варто було провсти бесіди з людьми та підняти штрафи. Також не менш важливим є невідворотність покарання. Люди не бояться, оскільк поліції і владі байдуже. Такі несвоєчасні дії влади ставлять під загрозу життя людей. Тому ми закликаємо Верховну Раду якнайшвиидше підняти штрафи та змусити місцевих поліцейських та пожежників провести бесіди з громадянами, які порушують закон.”