Людину-епоху, одну з тих, хто творив сучасну українську державу…

Її життя сповнене драматичних подій та перемог і невідривно пов’язане з історією нашої країни. Біографія цієї видатної українки вражає.

Народилась Олена Бондаренко 13 лютого в таборі для політв’язнів. Її батьки – Варконі Ференц (Федір) та Бондаренко Ольга Олександрівна (Ольга Лядська) – учасники Кенгірського повстання в’язнів, які дивом залишилися в живих, але після придушення повстання були назавжди розлучені радянською системою.

Олена Федорівна неодноразово згадувала, що любити український світ її вчила родина. На Луганщині, де вона зростала, поза сім’єю було зовсім інше, «совєцкоє» середовище, яке страшенно гнітило, але не змогло змінити її переконань.

Журналістка, політична діячка, поетеса…

Член Національної спілки письменників України з 1992 року.

Авторка збірки віршів «Молодість віку» (1980), упорядник документального видання «Біла книга чорного вівторка» (1995), головний редактор всеукраїнського громадсько-політичного часопису «Час/Time», численних поетичних, прозових публікацій, статей рідною українською та в перекладах польською, болгарською, білоруською мовами.

Її політичне життя починалося і багато років було тісно пов’язане з Народним рухом України та легендою української політики – В’ячеславом Чорноволом. У 1991 році вона була його довіреною особою під час президентських виборів.

Народний депутат України 3-го,4-го,5-го та 6-го скликань (1998–2012 рр).

У 2000 році нагороджена орденом «За заслуги» III ступеня.

Команда «Рідної країни» сердечно вітає Олену Федорівну з Днем народження і бажає їй творчої наснаги та міцного здоров’я!

Залишайся такою ж яскравою і неповторною!

Бажаємо завжди бути в оточенні люблячих Вас людей, відданих друзів і шанобливих колег, насолоджуватися кожною хвилиною свого життя та йти вперед з гордо піднятою головою!