Команда Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» неодноразово звертала увагу на ситуацію з дошкільними закладами освіти в столиці. Про те, що їх катастрофічно не вистачає, знають і кияни і влада, але остання так досі і не вжила жодних заходів. Експерти «Рідної країни» проаналізувавши ситуацію, прийшли до висновку, що цю проблему можна  вирішити з мінімальними витратами та порівняно короткий час. Більшість будівель, які раніше були дитячими садочками, місцева влада віддала в оренду установам та підрозділам владних структур різних рівнів: районним управлінням охорони здоров’я, юстиції, поліції, Пенсійного фонду, комунальним підприємствам. За підрахунками для комфорту маленьких киян та їхніх батьків місту сьогодні не вистачає близько 70 дитсадків.

Єдиним способом достукатись до влади сьогодні є петиція. До слова, у команди Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» вже був позитивний досвід, коли за ініціативи Миколи Томенка була зареєстрована петиція на сайті Президента України щодо скасування держфінансування партій. Тоді за рекордні строки було набрано 25 тисяч підписів і було скасовано фінансування партій з державного бюджету, які подолали 2% бар’єр та суттєво скорочено фінансування партій,які сьогодні представлені в парламенті. Таким чином було зекономлено по півмільярда щорічно.

Питання з садочками в столиці відноситься до відання влади міста, тому було прийняте рішення зареєструвати петицію від імені лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка на сайті Київської міської ради з вимогою повернути використання приміщень дитсадків. Проте розробники та підтримка сайту мабуть не поділяють турботи про киян, хоч і отримують зарплату з їхніх податків.

На завершальному етапі постійно виникала одна проблема: «з такою назвою петиція вже існує».

Діалог з техпідтримкою тривав більше 3 тижнів. Нещодавно петицію зареєстрували представники підтримки…увага! під їхнім ім’ям. Мовляв, яка ж вам різниця, петиція ж зареєстрована, а змінити прізвище вони не можуть, бо розробником не передбачено, але розробником «передбачено» сплутати ім’я і по батькові, що дуже смішно виглядає.

Про публікацію петиції звичайно ніхто не попередив. За майже 2 тижні вона набрала лише 53 підписи, зрозуміло, що так вона і залишиться без розгляду, а діти – без садочків. Дякуємо КМДА, розробникам сайту, які збагатилися та безвідповідальним працівникам, які вкрали петицію і поховали її заживо.

P.S. Не зважаючи на халатність влади, команда Громадського руху «Рідна країна» на чолі з Миколою Томенком не відступить від мрії сімей Києва мати достатню кількість садочків для маленьких киян.

Команда Громадського руху Миколи Томенка “Рідна країна”