Не так давно ще непрезидент Зеленський у відповідь на неадекватну реакцію одного депутата на запитання журналістів запропонував челендж #Ідітьусраку.
Після прочитання законопроекту про дезінформацію від соратників Зеленського я вирішив запропонувати журналістам продовжити цю корисну акцію вже по відношенню до ініціаторів закону про “політичну цензуру і наклеп”.
Саме так цей законопроект варто називати з кількох причин:
1.Введення інституту уповноваженого з питань інформації, який бореться з дезінформацією та з дезінформаторами та призначається і звільняється КМ – це впровадження Інституту державної цензури.
2. Визначення Уповноваженим так званого індексу довіри – це впровадження реального механізму застосування політичної цензури.
3. Створення асоціації професійних журналістів України як єдиної структури правильних журналістів за оцінкою влади – це симбіоз північнокорейської, радянсько-російської, китайської та інших авторитарних практик.
4. Кримінальна відповідальність за поширення недостовірної інформації – це інструмент боротьби як проти журналістів, політиків та й просто громадян – активних користувачів соціальних мереж.
Для популярного пояснення цієї ідеї скажу, що Зеленський з 95 кварталом на Інтері та 1+1 за останні роки поширив недостовірної інформації на всі 7 років в`язниці!
(дивись статтю 114-2 Законопроекту, яка передбачає покарання позбавленням волі строком від 5 до 7 років за систематичне умисне масове розповсюдження завідомо недостовірних повідомлень вчинених організованою групою).
5.Заборона безперешкодного відвідування приміщень суб`єктів владних повноважень – це перегляд діючих європейських норм нашого законодавства про доступ до публічної інформації…
Отож, переконаний, що медіаспільнота повинна відмовитися від так званих обговорень цього законопроекту про “політичну цензуру і наклеп”, а вимагати його скасування та передати ініціаторам наше ставлення до них словами Зеленського – #ідітьусраку!

Блог Адміністратор