Вартість будівництва Шулявського мосту виросла приблизно в 3 рази і це не останнє подорожчання. Виглядає так, ніби чиновники розпилюють бюджетні кошти, збільшуючи свої апетити.

Так у коментарі Politeka.net заявив Олександр Федоренко, голова Київської міської організації політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна». Він впевнений, що правоохоронці повинні перевірити законність реконструкції.

“Вартість будівництва Шулявського моста постійно зростає попри те, що тендер був проведений на зовсім іншу суму. І перемогли, як повідомляють засоби масової інформації, структури, близькі до Микитася, з яким Кличко полюбляє літати однім чартером. Зараз це 1,7 мільярда гривень, але цифра постійно зростає. І я думаю, що такими темпами вона перевищить і два мільярди. Це підстава для розслідування правоохоронними органами”, – розповідає він.

Олександр Федоренко сумнівається, що державна влада зможе як слід проконтролювати процес будівництва Шулявської розв’язки. За його спостереженнями, останнім часом Офіс президента України досить тісно співпрацює з мером Києва Віталієм Кличко.  

“Виглядає так, що нова влада, по суті, уклала з Кличком “мирний договір”, і Кличко залишається. Вони зараз спільно призначають голів районних адміністрацій: половину – Кличко, а половину – нова влада. Враховуючи це, я думаю, що вона, на жаль, не зацікавлена в прозорому і неупередженому розслідуванні будівництва Шулявського мосту”, – зазначив Олександр Федоренко.

Він додав, що на будівельні роботи витрачаються кошти простих українців. Саме тому жителі міста мають знати подробиці процесу.

“Звичайно, кияни повинні отримати від міської влади чіткі пояснення і обґрунтування цього зростання. З одного боку, щоб припинити маніпуляції, а з другого – щоб кияни знали, куди витрачаються їх кошти. Можна припустити, що там не все чисто і гладко, як кажуть. Дуже багато повідомлень експертів про завищену вартість. Взагалі треба, щоб компетентні правоохоронні органи провели розслідування і поставили крапку в цій історії”, – підсумував Федоренко.