Україні потрібні герої.

Так називається один з багатьох проєктів, успішно реалізованих Фондом Миколи Томенка «Рідна країна».

Він допомагає кожному й кожній із нас  усвідомити себе  частинкою нації, що подарувала світові геніальних митців, звитяжних воїнів, мудрих державців, благородних меценатів.

 Зрештою, і всі інші проєкти, що їх ініціював Микола Томенко – депутат, урядовець, вчений, громадський діяч, політик,чиїм життєвим кредо є невсипуще питання: «Що ти зробив для України?»

Що означає – бути героєм? Нам видається, це, крім усього іншого, також і постійно, невтомно будувати рідну країну. В собі й довкола себе, своїми діями і вчинками, навіть найменшими.

Підтримувати музеї, захищати від закриття бібліотеки, відродити занедбану садибу Миколи Костомарова. Знімати фільми про українські замки, міста і містечка, унікальні природні дива, спонукаючи подорожувати,        захоплюватися рідною країною. Писати «Історію української Конституції» й унікальне дослідження,присвячене українському коханню.

Сповідувати «філософію серця» Григорія Сковороди і відкривати не відомого дотепер загалові Максимовича. Вчити своїх студентів українським цінностям і світосприйняттю. Бути твердим у своїх переконаннях, без жалю залишати високі посади, віддаючи перевагу гідності й самоповазі.

 День по дню жити за світоглядними орієнтирами Українського Світу.

Це також означає – бути героєм. З тих, які потрібні Україні.

З Днем народження!

Нових проєктів, наукових відкриттів, досягнень і перемог – на добро Україні!

Команда «Рідної країни»