Багато столичних ЗМІ розмістили на своїх сайтах інформацію про те, що столична влада встановила понад 400 нових контейнерів для сміття. А от ще в липні міський очільник Кличко анонсував пілотний проект із роздільного збору сміття. Чи будуть такі ініціативи конвертовані в позитивний результат для екології міста, розповів очільник київської міської організації партії Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Екологічна ситуація в місті з установкою пару контейнерів з надписом «для пластику» не змінилась. В липні їх встановили 100, а що таке сотня контейнерів для такого мегаполіса, як Київ? Тут проживають не лише кияни, а й гості, туристи, заробітчани. Це тонни сміття. 100 контейнерів – це смішно. До того ж кияни не одноразово повідомляли, що часто сміття з них забирає та ж машина, що й всі інші відходи.»

Політик проаналізував екологічну діяльність столичного очільника протягом 5 років.

«На посаді Кличко з 2014 року. За цей час якісно не реалізовано жодної екологічної програми. Мешканці лівого берега досі задихаються від задушливих запахів, рівень забруднення повітря лякає, якщо не хочете потрапити до «інфекційної», воду з крану та бюветів краще не вживати. Цю подію зі сміттєвими баками більше, ніж цирком за бюджетні гроші назвати не можна.»

Олександр Федоренко пояснив чому Кличку має бути соромно.

 «За 5 років Кличко так і не спромігся побудувати нормальний сміттєпереробний завод, але з Микитасем забудували все місто. Ми постійно чуємо розповіді про нестачу кошті і одночасно спостерігаємо витрати на пішохідні мости, гулянки в центрі міста, а тепер ще й ноут-буки за 100 тис. грн. Якщо в столиці й сортують сміття, то це або небайдужі кияни, або безхатченки. Владі до цього діла нема, вони більше сьогодні переймаються як втриматись на посадах. Я вважаю, що за цю «розігнану» новину про 400 контейнерів за 5 років Кличку має бути соромно.»