Продовжується збір підписів за петицію проти скасування доплат і надбавок педагогам, викладачам вищих навчальних закладів та стипендій студентам, зареєстрованої лідером партії Громадський рух «Рідна країна» Миколою Томенком.

Політик наголосив, що абсурдності ситуації додають розміризарплат високопосадовців, чиновників та керівників держпідприємств.

«Міністри свої надбавки в десятки тисяч гривень отримують, місцеві чиновники продовжують собі нараховувати премії в розмірі +300%. Я вже мовчу про зарплати деяких керівниківдержпідприємств, які сягають мільйонів гривень в місяць. Аот для покращення соціальних стандартів вчителів, викладачів, вихователів, науковців і студентів грошей нема. Якщо лише оптимізувати видатки на утримання влади, можна знайти кошти на гідні заробітні плати для сфери освіти.»

Томенко також нагадав про недавню заяву голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії: «Голова монобільшостіпропонує підняти зарплати депутатам до 100 тис. грн. Тож маємо ситуацію з подвійними стандартами: чиновникам і депутатам гроші на премії, надбавки й доплати є, а вчителям, науковцям, викладачам, вихователям та студентам – немає.» 

ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ МОЖНА ТУТ

Микола Томенко закликав всіх долучитися до підписанняпетиції, щоб підтримати педагогів, викладачів, науковців тастудентів. На сьогоднішній день вже підписались більше 5тис. громадян. Для розгляду петиції Президентом потрібно зібрати 25 тис. підписів.