За даними опитування, яке провів у жовтні Київський міжнародний інститут соціології, мешканці столиці підтримали ініціативу лідера партії Громадський рух «Рідна країна» Миколи Томенка про скасування державного фінансування партій.

Проти фінансування діяльності політичних сил висловились 76.2% киян, підтримали лише 16,1%.

Нагадаємо, що влітку на сайті Президента України була зареєстрована петиція з вимогою скасувати оплату діяльності політичних партій за рахунок платників податків. За рекордні строки вона набрала необхідну кількість голосів для розгляду. Як наслідок, Президент Зеленський скасував фінансування політичних партій, які набрали 2% голосів на парламентських виборах, та суттєво зменшив видатки на партії, які сьогодні представлені в парламенті.

Статистична похибка для вибірки обсягом 803 респонденти (з імовірністю 0.95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує:
o   3.5% для показників, близьких до 50%,
o   3.1% для показників, близьких до 25 або 75%,
o   2.3% для показників, близьких до 12 або 88%,
o   1.6% для показників, близьких до 5 або 95%,
o   0.8% для показників, близьких до 1 або 99%..

Лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко зазначає:
«Завдяки цій петиції нам вдалось зекономити 1,5 мільярда гривень за рахунок скасування фінансування партій, які набрали 2%, а також зменшення фінансування партій, які сьогодні представлені в парламенті. Насправді ми вважаємо, що цього недостатньо і будемо наполягати на повній відміні видатків з бюджету на діяльність політичних сил, хоча б до того часу, поки в країні більшість населення знаходиться на межі бідності, а на сході досі йде війна».

Томенко також закликав голів фракцій відмовитись від держфінансування самостійно.
«Законом передбачене право відмовитись від бюджетних коштів. Тому я закликаю керівників фракцій політичних партій, які сьогодні представлені в парламенті, добровільно відмовитись від коштів платників податків і передати їх на армію, освіту, науку, охорону здоров’я чи культуру».