Творити,плекати, утверджувати Український Світ. Напевне, саме такою бачить свою життєву й громадянську місію мій товариш і однодумець, голова Закарпатської обласної організації Громадського руху «Рідна країна» Андрій Сербайло.

   На відповідальних посадах у місті та області (заступник Ужгородського міського голови; заступник голови Закарпатської обласної ради; заступник голови облдержадміністрації) Андрій Андрійович завжди діяв з позиції патріота України і свого рідного краю.

   Як очільник Закарпатського відділення Фонду «Рідна країна» Андрій Сербайло ініціював численні проекти, покликані популяризувати українські історію та культуру, підносити  українські світоглядні цінності, захищапти неповторне довкілля Срібної Землі та робити її  ще привабливішою для туристів.    

Широко відома заснована Андрієм Сербайлом літературна премія «Дебют Срібної Землі» (раніше – «Дебют»), якою щороку відзначаються кращі поетичні та прозові твори молодих закарпатських авторів.

Разом з Андрієм ми задумали і втілювали ідею встановлення пам’ятника Тарасові Шевченку в Берегово, і такий пам’ятник постав у 25-у річницю незалежності України – не в останню чергу зусиллями А.Сербайла. 

    У Всеукраїнській акції «7 чудес України» – найвідомішому та найуспішнішому проекті в царині популяризації вітчизняного туризму за роки Незалежності –   стали переможцями та номінантами кілька історико-культурних пам’яток Закарпаття: Ужгородський замок та Мукачівський замок «Паланок» («7 замків, фортець, палаців»); м.Хуст («7 історичних міст та містечок»); озеро «Синевир» («7 природних чудес»). Така широка участь Срібної Землі у наших проектах стала можливою насамперед завядки активній та всебічній підтримці й безпосередній участі з боку А.А.Сербайла.    

   Чимало і нових спільних планів чекає на реалізацію – як завжди, без жодних бюджетних залучень…   

   60-річчя – чудовий вік. Він поєднує мудрість і досвід –  а водночас дарує багато часу попереду для нових задумів і звершень.

   Зичимо Вам, пане Андрію, плідного і щасливого довголіття, успіхів у натхненній праці в ім‘я України, на добро Вашим землякам, заради утвердження непроминущих українських світоглядних цінностей і надбань.

Микола Томенко

 і вся команда «Рідної країни»