3 жовтня Верховна Рада проголосувала в першому читанні нову редакцію Закону «Про місто Київ — столицю України» (законопроект №2143-3).

Не дивлячись на анонсовані владою вибори Київського міського голови та Київради, сьогодні з впевненістю можна сказати, що вибори 8 грудня цього року не відбудуться. Про це в ефірі «Радіо Київ» розповів лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко.

“По-перше, з цієї редакції законопроекту видалили статтю в Прикінцевих положеннях, яка була в законопроекті № 2143-1, та в якій позачергові вибори Київського міського голови та депутатів Київської міської ради року пропонувалось призначити на 8 грудня 2019 року.

По-друге, згідно до статті 15 Закону України «Про місцеві вибори» позачергові місцеві вибори призначаються не пізніше ніж за 60 днів до дня виборів.

Згідно до  статті 116 Регламенту Верховної Ради між першим та другим читанням законопроекту має пройти мінімум 14 днів (строки для подання пропозицій та поправок), оскільки Верховна Рада не голосувала за розгляд підготовки другого читання за скороченою процедурою

 Таким чином, очевидно, вибори 8 грудня  точно не відбудуться і, найімовірніше, не відбудуться 2019 року. “