Сьогодні в Києві відбувся V з`їзд партії Громадський рух «Рідна країна», на якому визначили кандидата на посаду очільника столиці від політичної сили в разі проведення дочасних виборів. Одноголосним рішенням був обраний лідер партії – Микола Томенко. Він так прокоментував свою готовність очолити столицю:

«Сьогодні нам  нав’язують вибір між «поганими забудовниками» Кличка і «хорошими забудовниками» від нової влади. Тільки міський голова повинен дбати не про інтереси забудовників, а про інтереси киян. Власне, про це всі забули. Пора Києву обрати  українську владу, яка зробить місто комфортним для киян.»

V з`їзд партії Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”

Одним із пунктів резолюції, яку ухвалив з’їзд, була зазначена готовність партії брати участь у виборах до міської ради Києва.

«Під поняттям «українська влада» ми розуміємо людей не лише фахових, які довгий час не словом, а ділом доводять свою готовність працювати та професійність, а й тих, хто живе в столиці, працює, користується громадським транспортом, лікується в столичних лікарнях, а їхні діти навчаються не закордоном, а в київських школах, – сказав лідер партії Микола Томенко, і додав: – Тому наша команда Громадського руху «Рідна країна» прийняла рішення брати участь у виборах до Київської міської ради і відстоювати інтереси не забудовників, чиновників та елітних заробітчан, а всіх киян.»