У новій Верховній Раді буде шалений попит на компетентність

Про це в відео-інтерв’ю Politeka заявив лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко.

За його словами, попит на парламентських виборах буде іншим, відмінним від попиту, який був на виборах президентських. Враховуючи те, що АП демонструє в першу чергу нові,свіжі обличчя, потрібен час, щоб нові люди опанували свої нові посади. Доки АП буде вчитися, потрібно, щоб була опора на компетентний парламент.

«Нам потрібен парламент працюючий, тобто люди елементарно ходять на роботу. Якщо вони не ходять – їх штрафують, потім у них забирають мандат. І, звичайно, компетентний парламент має бути, щоб не витрачати час на навчання,а одразу прийти і працювати», – говорить Томенко.

Також політик зауважує, що немає жодного сенсу в законі про імпічмент. Некомпетентність депутатів, які не знають, чому цей закон не потрібен – бич України. Друга проблема, яку потрібно подолати новому парламенту – люди без моралі та цінностей.

«Подивитися, наприклад, на нову політичну силу – так звану партію мерів. Якщо подивитися – люди без сорому,честі і батьківщини, тому що ще вчора вони говорили,що вони однодумці з Петром Поршенком і за нього життя віддадуть, а зараз це вже в них була злочинна влада», – пояснює Томенко.

Нагадаємо, нещодавно також Микола Томенко розповів про махінації в парламенті. За його словами, коли мова заходить про те, що Володимир Зеленський є символом шоу у політиці, варто не забувати, що спочатку Верховна Рада перетворила українську політику на шоу. Свідченням цього була навіть поведінка політиків на інавгурації новообраного президента.

Також політик зазначив, що у депутатів на сьогодні постав вибір – або Верховна Рада, або тюрма. Це вже так зване політичне виживання. А тим паче, якщо мова йде про тих, хто причетний до оборудок з грошима і безпосередньо зацікавлений в отриманні депутатської недоторканості.

«Вони вже останні місяці інвестують з страшною силою в мажоритарні округа і хто б їм що не сказав, вони б ніколи за це не проголосували. Такі майже всі депутати «Народного фронту» – велика кількість мажоритарників. Практично всі мажоритарники, які за наші з вами гроші інвестували в свої фірми, а зараз підуть в партії проситися», – наголошує Томенко.