Голова громадського руху «Рідна країна» та ініціатор Всеукраїнської акції «7 чудес України» Микола Томенко взяв участь у відкритті туристичного сезону в Херсоні. Під час виступу він розповів, чому варто звернути увагу на розвиток туризму в регіоні.

«Очевидно, що туризм має бути одним з пріоритетів державної політики в Україні, оскільки стародавня історія, унікальна кульура, неповторна природа роблять Україну цікавою не лише для українців, а й для іноземців, які в 21 столітті можуть побачити неймовірні місцини, що є тільки в нашій країні.»

Говорячи про Херсонщину, Томенко нагадав, що в рамках Всеукраїнського проекту «7 чудес України», за результатами якої вже знято 50 фільмів, 2 фільми присвячені саме цьому регіону – фільм про Асканію-Нову та Олешківські піски.

Він також зазначив, що сьогодні важливо, аби Херсон зайняв своє місце як центр туристичних маршрутів, оскільки з міста легко дістатись до всіх визначних локацій області.

Оцінюючи потенціал регіону, Микола Томенко назвав Дніпровські плавні недооціненою перлиною Херсонщини.

«Це поодиноке місце, де Дніпро збереглось в тому ж вигляді, в якому його описував батько світової історії Геродот, тому і природа, і риболовля, і мандрівка стародавньою річкою мають стати однією з туристичних «фішок» Херсонської області. Я сподіваюсь, що у нової влади та нового уряду вистачить професійності піднести туризм до належного рівня.»

Микола Томенко подякував за організацію заходу міському голові Херсона Володимиру Миколаєнку та його раднику Михайлу Лінецькому.