Інтернет-видання «Українська правда» повідомило, що Концепцію пішохідно-велосипедного мосту між Володимирською гіркою й Аркою дружби народів у Києві взяли з проекту швейцарських архітекторів, які отримали за нього премію на конкурсі в 2013 році, але так і не отримали жодних коштів.

Ситуацію прокоментував голова столичної партійної організації Громадського руху «Рідна країна» Олександр Федоренко.

Питання доцільності будівництва пішохідного мосту між Володимирською гіркою й Аркою дружби народів у Києві піднімалось нашою командою Громадського руху «Рідна країна» неодноразово. В рейтингу «марнославства», який склали наші експерти, цей проект зайняв одну з найвищих позицій через дороговизну та абсолютну безкорисність.

Він зазначив, що проект з самого початку викликав неабиякі сумніви.

З моменту оголошення ініціативи було очевидно, що це будівництво ніщо інше, як спосіб напередодні виборів освоїти якомога більше коштів з бюджету. Історія зі «злизаним»  у швейцарців проектом дуже чітко розкриває істинне обличчя столичної влади, яка, між іншим, активно бере приклад з Порошенка та його команди.

Олександр Федоренко наголосив, що нинішня влада заганяє місто в борги.

Нахабність дерибану на фоні цього мосту просто вражає, адже за проект з бюджету виділили окремо кошти, а його, виявляється, просто перекопіювали. Вкрали проект – можуть вкрасти і виділені на нього бюджетні кошти.

Але основна проблема сьогодні полягає в тому, що місто продовжує стояти в заторах, бо коштів пришвидшити ремонт основних шляхопроводів, за словами міських очільників, немає; в столиці знову починають вимикати гарячу воду; влада заганяє місто в борги перед ЄБРР, але будівництво мосту за 10 млн грн. не припиняють.