Які негативні тенденції перед виборами президента вдалося зламати об’єднаній демократичній опозиції та що робити з адмінресурсом, розповів політик.

Микола Томенко, голова партії «Рідна країна», підкреслив важливість висунення єдиного кандидата від демократичних сил.

«Це знакова історія, яку ми розпочали. Наша партія «Рідна країна» та низка інших політичних сил заявили, що не будемо йти окремо на вибори президента, а натомість підтримаємо Анатолія Гриценка. Наш тренд такий, що ми об’єднуємося за Україну, об’єднуємося на позитивних речах, на цінностних. На програмі, а не проти когось».

Томенко нагадав головні принципи об’єднання: це українська, європейська, демократична і опозиційна до президента сила. Він розповів, що йому довелося зіткнутися з багатьма скептичними думками з приводу цього.

«Знакова річ, що це відбулося. Більше того, я хочу сказати, що ми розглядаємо можливість приєднання інших кандидатів. Хоча залишилося кілька днів. Наразі маємо вже 42 кандидати замість 44-ох. Об’єднання – це перемога нашої команди, у що ніхто не вірив».

Друга важлива річ, на думку політика, полягає у зламі порядку денного виборчої кампанії.

«Подивіться на борди. Порядок денний звучав так: є президент і вся інша дрібнота. Нібито Петро Порошенко думає про країну, а всі решта б’ються з ним за владу. Ми показали, що насправді не всі б’ються за владу, а дехто і за Україну. Те, що він використовує максимально адмінресурс – на жаль, ми це не зупинимо».

Микола Томенко нагадав, як президент приїжджав, аби сфотографуватися із дітьми, в рамках свого передвиборчого туру.

«Діти не винні. Їх примушують фотографуватися. А потім ледве не дві години прямого ефіру для Порошенка. Ясно, що це адмінресурс, бо ви ведете агітацію за себе і проти інших. Можна лише уявити, скільки коштує прямий ефір по передвиборчих розцінках».

Раніше ми писали, що Гриценко сказав, що Крим повернеться в Україну, коли Росією перестане правити Путін.