Лідер партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі Politeka Online розповів про скупку голосів на виборах.

Є кілька загроз і небезпек, які частково вирізняють цю політичну виборчу кампанію від попередніх виборчих кампаній.

По-перше, історія пов’язана з унікальним методом використання адміністративного ресурсу. Ще ніколи не було такого, щоб діюча влада, і зокрема президент вели дві виборчі кампанії.

Перша виборча кампанія є публічною, українською та патріотичною. А друга – цинічна кампанія по підготовці фактично скуповування голосів і залякування людей.

Багато наших священників стали попами.

Просто їздити в церкви і проводити збори – це цинізм, або обмінюватися медальками, як це робив Брежнєв.

Не можна назвати вірою мітинг в церкві, та наряду з цим голосувати, аплодувати та робити селфі. А потім паралельно вчителям та держслужбовцям говорити про те, що вони повинні запросити десять людей та пообіцяти тисячу гривень кожній людині, яка проголосує.

По Хмельницькій області ми маємо освідчення вчителів, які це зробили.

Тобто з одного боку робиться все заради України, а з іншого влада є продажною. Звинувачують тих, хто розмовляє російською мовою і відправляють їх у Росію, проте Геннадій Кернес в посланні з Новим Роком пише російською мовою.

Тобто, щоб скупити голоси, то все одно якою мовою та яким методом користуватися, а щоб виступити на телевізорі, то проголошують любов до Батьківщини.

Ми не знаємо реальної кількості виборців.

Останній раз перепис населення робився у 2001 році, а тепер збираються його робити тільки у 2020-му, тобто після виборів. Тут повинно звернути увагу, щоб мертві не піднялися, та не пішли на голосування. І треба не допустити схемних речей. Та потрібно застерегти оцих бідних людей, щоб вони голосували так, як хотіли, а не за тих, хто їм давав гроші.