Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко розповів про 2 головні місії об`єднання в проукраїнську коаліцію.

“Ми  домовилися, що кожен в нашій об`єднаній команді, яка підтримала Анатолія Гриценка на президентських виборах, буде робити те, що вміє найкраще. Я займаюсь стратегічним плануванням. Тому перша місія полягає в тому, щоб створити команду професійних людей. Це означає, що коли ми будемо в парламенті, ми будемо готові одразу працювати, оскільки буде сформована команда з компетентних людей, яких не доведеться вчити. Ми збираємо кращих із кращих, а чесних і професійних не так багато.

Друга місія пов`язана з Києвом. Ми повинні запропонувати киянам концепцію сприйняття столиці як української та європейської. Сьогодні склалася парадоксальна ситуація. Я не хочу Кличка ображати, але він не керує містом, керують інші люди, яких ми не знаємо, а він більшість часу перебуває за кордоном. Якби я приймав рішення, то краще б зробив його послом в США, він би там більше користі зробив, ніж міським головою Києва. У нього сім`я там проживає, тому він більше перебуває в Америці чи Німеччині, ніж в Києві.

Якщо ми Київ не врятуємо, місто стане сумішшю азійських та латиноамериканських мегаполісів. Для цієї роботи повинна бути сформована серйозна команда та програма. Це стосується не лише столиці, багато інших міст потребують професійних команд”.