У київському метро на станції Осокорки з’явився новий мурал із зображенням Ступки. В той же час у метро Стамбулу з’явилася можливість розрахуватися за проїзд пластиковими пляшками – як то кажуть, відчуйте різницю

Суть винаходу полягає в наступному: якщо на рахунку не вистачає коштів на проїзд, можна здати пластикову пляшку або алюмінієву банку в спеціальний автомат. Ці два підходи до першочергових пріоритетів коментує Олександр Федоренко, керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна».

«Мурали – це красиво, але я гадаю, що цими питаннями треба опікуватися, коли вирішено основні проблеми, які хвилюють киян, – сказав Олександр Федоренко.

– Влада всю свою діяльність скеровує на влаштування різних піар-акцій, які, на її думку, дозволяють тримати позитивний імідж міського голови. Хоча більшість киян так не думає, тому що в місті безліч проблем – із дорогами, з ремонтом житлового фонду, улітку Київ починає затоплювати, взимку засипає снігом, із яким міська влада не може впоратися».

Говорячи про Стамбул, де тепер за проїзд у метро можна розрахуватися пластиковими пляшками, Олександр Федоренко висловлює впевненість, що там влада думає про екологію та інноваційні підходи.

Власне, у нас також є інноваційні підходи – той же Kyiv Smart City, який дозволяє витрачати астрономічні суми на те, результати чого не можна однозначно оцінити.

«У нас тільки постійно створюються якісь штучні свята – то пам’ятник лемуру відкриємо, то давайте найбільший прапор встановимо, то Лігу чемпіонів проведемо… Ми бачимо приклади будівництва метро на Троєщину, Подільський міст, який будується уже багато років, та асфальт, який щороку сходить разом зі снігом.

Володимир Кличко реально міським господарством не переймається, і якщо проаналізувати, скільки мер перебуває на роботі, то можна побачити, що він, бувало, більше двохсот днів на рік перебував на лікарняному або у відпустці, – говорить Олександр Федоренко.

– Це свідчить про байдужість до долі міста, небажання займатися нагальними питаннями і, по суті, про некомпетентність міської влади».