У житловій багатоповерхівці на вулиці Зоологічній в Шевченківському районі Києва люди досі мерзнуть.

Мешканці розповідають, що частина будинку опалюється, а частина – ні. Через низьку температуру батарей перебувати в квартирі практично неможливо. Ситуація ускладнилася з настанням холодів.

Очільний київської міської партійної організації Громадський рух “Рідна країна” Олександр Федоренко зазначає, що падіння температури по місту відбувається постійно.

“Такий метод економії столична влада використовує вже давно. Температура батарей в будинках змінюється постійно, але від погоди, як показує практика, не залежить. Звичайно, за стандартами мінімальна температура в квартирі повинна бути +18, але вона не є комфортною, особливо якщо в помешканні проживають діти. Масла в вогонь підливають постійні аварії, які стаються вже в опалювальний сезон, хоча у комунальників було близько 6 місяців щоб виявити і ліквідувати всі недоліки. Сьогодні в столиці також будинки на семи вулицях через аварію залишились без холодної води. Висновок один: постійне халатне ставлення до тепло- та водопостачання рано чи пізно обернеться для столиці катастрофою”.

Політик також додав, що громадськість повинна гостро реагувати на такі події, оскільки наша байдужість може зробити з Києва нову Смілу.

Тим часом така ж ситуація спостерігається і в будинках № 6, 8 і 12 по вулиці Зоологічній. Їх мешканці в понеділок, 19 листопада, вранці перекрили проїжджу частину і стали вимагати вирішити ситуацію з опаленням в квартирах. Жителі будинків заявили, що цей протест – попереджувальний, в подальшому вони обіцяють протестувати кожного дня, якщо в їх будинках не з’явиться опалення.

За їх словами, в будинках немає тепла з 24 жовтня. Комунальники ж кажуть, що на лінії сталася аварія і зараз ведуться ремонтні роботи.

Мешканці будинку намагалися зв’язатися з відповідними службами та місцевою владою, але поки відповіді не отримали, тому на знак протесту перекрили вулицю.

Сьогоднішню акцію мітингувальники назвали попереджувальною і пообіцяли протестувати кожен день в тому випадку, якщо в їх квартири не надійде тепло.