Голова київського осередку політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Олександр Федоренко прокоментував повідомлення КП ШЕУ Шевченківського району про капітальний ремонт Майдану Незалежності.

«В цій ситуації є дві маніпулятивні складові.

По-перше, ми вже давно визначили, що нинішня столична влада – це влада шоу та піару. Невже в місті в найгіршому стані сьогодні дороги саме на Майдані Незалежності? Вулицями деяких спальних районів майже неможливо пересуватись. Наша команда Громадського руху «Рідна країна» на прохання мешканців однієї з вулиць Шевченківського району самостійно ремонтувала дорогу, бо міським очільникам відверто байдуже. Очевидно, що з точки зору політтехнологій, населення простіше сприймає позитивну інформацію про всезагальне свято з нагоди відкриття фан-зони чи ремонту головної вулиці, ніж інформацію про проблеми, які потребують негайного втручання. До речі, не зовсім зрозуміло чому Кличко оголосив себе переможцем в боротьбі за гарячу воду для киян. На кінець жовтня у деяких районах вона досі відсутня.

По-друге, як зазначили в КП ШЕУ Шевченківського району, розпочати капітальний ремонт планують у вересні 2019 року і коштуватиме він місту 70 мільйонів гривень. Довірливим виборцям не треба забувати, що зазвичай суми в процесі ремонту зростають, але громадськості вже про це не озвучують. Якщо початок робіт запланували на вересень, то тендер (якщо він взагалі буде) проведуть заздалегідь, а це теж елемент маніпуляції із бюджетними коштами, які встигнуть освоїти до переобрання міської влади.

Таким чином очільники столиці свідомо, розуміючи хибність такого шляху керування столицею і наслідки для бюджету та загального стану міста, напередодні виборів, щоб не втратити голоси, заграють зі своїм електоратом і розпочинають проект далеко не першої необхідності.

«Втомленим»,-  як його охарактеризував Кличко,- є не Хрещатик, а кияни від постійних безглуздих витрат з бюджету.