Столична вада продовжує поповнювати свій рейтинг марнославства. Фантастичну суму цього разу було витрачено на літери для станції метро “Почайна”. До слова, виріб було зроблено з алюмінію і обійшовся міському бюджету в 450 тис. грн.

Очільник Київської міської партійної організації Громадський рух “Рідна країна” Олександр Федоренко прокоментував таку розтрату.

“Витрата таких коштів на перейменування однієї станції сьогодні виглядає як звичайне освоєння бюджетних коштів чужими кишенями. В метрополітені повідомили, що найбільше коштів піде на виправлення загальних схем метро – 168,6 тис.грн. та зміна текстового наповнення – 100,2 тис.грн, заміна назви на вході і виході, а також на стіна – 72 тис. грн., лінійні схеми обійдуться 84,2 тис. грн. В усьому світі існує практика  – у важкі часи залучати приватний сектор до облаштування міста, а враховуючи скільки бізнесменів сьогодні знаходяться в міській раді столиці, у мене особисто виникає питання: невже не можна було залучити на рекламних чи благодійних засадах поліграфію, виробників табличок? Я вважаю, для приватної структури це було б чудовою рекламою.

Також не зрозумїло чому в даному випадку не можна задіяти кошти від реклами в метрополітені. Запитань більше,ніж відповідей. Тому наша команда Громадського руху “Рідна країна” продовжує в рамках проекту #Нашбюджет — під громадський контроль пильно стежити як влада витрачає наші з вами гроші”.