В останній тиждень вересня кияни нарешті дочекалися гарячої води. Пощастило, однак, не всім мешканцям столиці.

Деякі житлові будинки лишаються без гарячого водопостачання ще з початку квітня місяця. Подекуди люди лишилися навіть без холодної води. Віталій Кличко ж в цей час грає на гітарі та співає, приміряючи на себе личину чергового «співаючого мера».

Враховуючи жахливий стан з водою, можна лише уявляти ступінь готовності Києва до опалювального сезону. Керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко має невтішні прогнози.

«З приводу готовності столиці до опалювального сезону. Ми можемо лише сподіватися, що свої обіцянки влада виконає. Ціле літо Київ залишався без гарячої води внаслідок поганої менеджерської роботи керманичів міста.Це наштовхує на думку про небажання і невміння влади вирішувати проблеми столиці.

З банальним завданням не допускати кризових ситуацій Кличко і його команда не впоралися. Але для піару час та кошти в них завжди знаходяться. Величезні суми витрачаються на комунальні ЗМІ для висвітлення горе-діяльності чиновників. Якщо б вони йшли на розвиток міста – може, й був би лад.

Поставити найбільший прапор, проїхати вулицями на велосипеді – все це Кличко може. Але від того ні холодно, ні гаряче (скоріше, все ж таки холодно) киянам. Стан доріг, затори на вулицях, періодичні потопи – ось, що турбує мешканців.

Немає стратегії розвитку міста. Хаотична забудова Києва триває. Це хаотичне будівництво узаконюють, зростає навантаження на соціальну інфраструктуру, збільшуються черги до дитсадків.

Коли дитина тільки народилася, вона вже має ставати в чергу, аби в три рочки потрапити до дошкільного закладу. Ця забудова спричиняє і погіршення екології. Символ міста, каштани, не можуть зацвісти, стоять пожовклі.

Стратегії розвитку немає, влада працює пост-фактум. Є лише поверхневий підхід до всіх сфер діяльності міста.

Коли терпець киян починає доходити до критичної точки, влада починає щось робити. А потім доповідає, що працює з ранку до ночі», – констатував Олександр Федоренко.