6 вересня, більшість депутатів Верховної Ради 246-ма голосами скасувала діючий мораторій на експорт лісу-кругляку. Відповідну пропозицію на розгляд парламенту вніс президент Петро Порошенко. Заборона мала діяти на протязі восьми років.

Щодо чергових антиукраїнських дій теперішньої влади висловився керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

“Учора Верховна Рада України скасувала мораторій на експорт лісу-кругляку. Це показовий приклад того, як наша влада нехтує інтересами країни. Заради чергового траншу від МВФ йдуть на поступки і згодні прийняти будь-які умови, навіть шкідливі для національних інтересів.

Нашим чиновникам треба повчитися, як вести справи, у своїх європейських колег, як вести бізнес. Щодо запровадження кримінальної відповідальності за незаконну контрабанду лісу – по суті це фіговий листочок, яким хоче прикритися влада.

Проект про заборону експорту лісу-кругляку зареєстрував і подав до затвердження Микола Іванович Томенко. Президент його не підписував протягом 15 днів. Тільки після звернення Томенка до суду Петро Порошенко підписав відповідний указ.

Тобто вкотре підтверджується політика керівної верхівки, спрямована на те, щоб для Європи ми були лишень сировинним придатком. Введення безвізу ускладнило цю ситуацію – ми стали тепер і постачальником дешевої робочої сили.

Влада живе одним днем. Щоб закрити наслідки свої прорахунків, вона свідомо йде на затвердження антиукраїнських дій. Заради кредитів нехтує екологією та майбутнім українців. А наступникам лишає голі Карпати.

Це влада одного дня. Тільки пролунали вимоги від західних так званих партнерів – і вона пристала на такі неприйнятні умови”, – підсумував Олександр Федоренко.