З вересня місяця припаркувати свою автівку в невстановленому місці в Києві коштуватиме дуже дорого. Принаймні так погрожує столичним водіям мер Віталій Кличко. Саме восени вступає в силу новий закон про паркування, згідно з яким суттєво збільшується сума штрафу.

В той же час керівник київської міської партійної організації Громадський рух «Рідна країна» Олександр Федоренко не розділяє піднесеного настрою очільника Києва.

«Для того, щоб радіти збільшенню штрафів за паркування в невстановлених місцях, треба спочатку створити відповідну інфраструктуру, аби водіям було, де нормально паркуватись. В іншому разі радіти тому, що з необачних киян здеруть більше грошей – недоречно.

Звичайно, є достатня кількість неадекватних водіїв, які паркуються де попало. Але якщо в столиці було б більше платних парковок, водії мали б можливість не залишати свої автівки деінде. Міська влада здебільшого займається піаром – на інші проекти часу в неї не вистачає.

Немає системного підходу до розвитку інфраструктури. Наразі влада в столиці використовує досвід своїх попередників. Вона розуміє, що часу їй лишилося небагато. Якщо якоюсь подією чи законопроектом можна досягти миттєвого ефекту, то вони запроваджуються. До проектів, що можуть поліпшити життя за кілька років і які потребують кропіткої праці, діла немає» , – зазначає Олександр Федоренко.