Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко вважає, що переведення телевізійного мовлення у цифровий формат не повинні займатися суто приватні компанії.

Про це він заявив ввечері у неділю, 6 травня 2018 року, в ефірі програми “Вердикт” з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV

За словами, державний контроль над цим процесом потрібен для унеможливлення корупційних ризиків, у т.ч. з боку представників минулої влади, а також для того, аби в підсумку все населення України опинилося в зоні якісного телесигналу.

“Була оцінка така, що Ахметов, Льовочкін, син Януковича (Олександр Янукович, він же Саша “Стоматолог” – ред.) володіють цим підприємством “Зеонбуд”, яке займається переходом. Тобто, уявіть собі – кнопка від телебачення України буде у сина Януковича”, – зазначив він.

Окрім того, він звернув увагу на питання покриття.

“Ніхто не може показати, яка ж система покриття. Чи вся Україна покривається, коли, умовно кажучи, з аналогового виймається, і стає цифрове? Чи достатньо цього Т2, щоб у вас це показувало? На мою думку, недостатньо. Ми проводили дослідження і зараз є дані, що у 1,5-2 млн глядачів не матимуть покриття. Можливо, це на Сході. Можливо, у гірській місцевості”, – наголосив Томенко.

На думку політика, “держава не може дозволити приватній компанії це робити”.

“Я би робив це через РРТ, через концерн. Держава має страхувати своє телебачення. Й поки у нас не буде гарнатії, що покриття цифрового мовлення є 100%-им, слід робити це паралаельно – запускати цифрове і не виключати аналогове. Дивитися, аналізувати”, – підсумував Томенко.