В мережі з’явилось відео, на якому підприємство “Наша Ряба” зливає неочищені стоки просто в річку Росаву. Як зазначив один з жителів регіону на свої сторінці у Facebook, вперше такі викиди вдалося зафіксувати на відео ще 20 травня 2015 року і з того часу вони регулярно з інтервалом місяць два повторюються. Численні комісії та журналістські  матеріали залишаються без відповідного реагування з боку керівництва.

У міжнародний день довкілля, 21 квітня 2018 року, забойний комплекс Миронівської птахофабрики, розташований в селі Степанці, Канівського району, (Торгова марка "Наша ряба") "привітав" жителів Степанецької обєднаної територіальної громади смердючими неочищеними стоками в річку Росава їз очисних споруд. Нагадаю що вперше такі викиди вдалося засняти на відео ще 20 травня 2015 року. З того часу вони регулярно з інтервалом місяць два повторюються. Численні комісії та журналістські матеріали залишаються без відповідного реагування з боку керівництва МХП. В кращому випадку скажуть що це "заказуха" чи піар – а в нас все клас: очисні кращі ніж європейські і т.д. Ці скиди як правило супроводжуються нестерпним сморідом. Роза вітрів цього дня була спрямована на Малий Ржавець, тому в Степанцях сморід майже не відчувався. А буває і навпаки… (Відео відзнято активістами на телефон, тому за якість вибачайте.. Поки приїде якийсь телеканал все буде окей – вже знаємо)

Posted by Яків Прогнімак on Sunday, 22 April 2018

Відео за посиланням: Наша Ряба зливає неочищені стоки.

Лідер партії Микола Томенко повідомив, що оскільки Міністерство екології та місцева влада не хочуть реагувати на цю ганьбу, команда Громадського руху «Рідна країна» готує відповідні запити щодо цього відео до всіх структур влади, які відповідають за збереження довкілля. 

“Три роки підприємство нахабно забруднює важливий водний ресурс регіону. Складається враження, що коли справа стосується друзів Порошенка і мільярдерів, на правоохоронців та відповідні органи нападає “куряча сліпота”.  Питаю місцевих депутатів і журналістів: ви теж боїтеся “курячої мафії”? Вони ж все більше закордоном на яхтах, а вам тут жити”, – відреагував Микола Томенко.

Відео, відзняте активістами 2 роки тому: