Депутати та їх медіа-фанати святкують чергову перемогу – початок великої реформи парламенту, точніше наступного складу парламенту. Зокрема, пропонується скоротити кількість комітетів із 27 до 20 та за принцип формування комітетів взяти так званим принципом д`Ондта ( тобто в порядку пропорційності та черговості за відповідною формулою).

Нагадаю, що законопроекти ухвалені у першому читанні після освоєння чималенької суми грантових коштів в Україні та на 4 закордонних поїздок очільників парламенту, фракцій та груп.

Довідково. Підготовча група парламенту за моєї участі в 2014 підготувала проект рішення про 18, а згодом про 21 комітет у ВР. Цей наш проект рішення керівники фракцій не підтримали. Треба було почекати 4 роки і освоїти кілька мільйонів доларів грантових грошей,щоб ВР опинилася на порозі чергової перемоги.

Щодо принципів формування керівництва комітетів. Принцип пропорційності та квотності завжди був у Регламенті, проте у нинішньому складі очільники Народного фронту, Радикальної партії, Самопомочі…категорично відмовилися від цього принципу, щоб не ділити посади з опозицією та позафракційними.

Нині,як бачимо, після закордонних консультацій депутати прозріли і вирішили поділитися посадами з опозицією.

Одним словом, з перемогою Вас!

Блог Миколи Томенка