Сьогодні в столичному будинку Художника відбулася офіційна презентація концепції “Український президент – 2019”. До участі в заході долучились близько 450 запрошених, серед них голови обласних та міських партійних організацій Політичної Партії “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”, науковці, громадські діячі та активна молодь.

Під час виступу голова партії “Рідна країна” Микола Томенко наголосив на тому, що Україна сьогодні потребує кандидата в президенти, який буде визначений не шляхом таємних переговорів чи іноземними партнерами, а чия програма, стратегія та команда найбільше будуть відповідати інтересам держави та її громадян.

Однією з основних тез стала умова скорочення терміну перебування на посаді президента одним строком в 5 років:

“Так, Конституція передбачає два терміни, але кожен з президентів під час першого терміну займалися перерозподілом майна, концентрацією медіа й адмінресурсів для того, щоб переобратись на другий термін. Тобто фактично 5 років президенства три президенти займалися тим, щоб залишитись при владі на другий термін. Наша політична сила підтримує ідею, що непотрібно готуватись, щоб знову залишитись при посаді, треба з першого дня працювати на Україну. 5 років достатньо, щоб показати результат. Це означає, що умовою для програми кандидата в президенти, якого ми пітримаємо, є 5 річний термін перебування на посаді. Така умова принципово змінить підхід до вибору команди та розробки стратегії”, – зазначив Микола Томенко.